IN MEMORIAM

FONDATOR-DIRECTOR,
Profesor ROMEL VICOL

            Cu tristețe profundă și îndurerare, ne luăm rămas-bun de la un etalon al comunității educaționale din municipiul Vaslui, domnul profesor Romel Vicol, director fondator al Liceului ”RADU MIRON” Vaslui.
            Dincolo de nenumăratele realizări instituționale și educaționale, profilul domnului director Romel Vicol rămâne esențial conturat de calitatea de necontestat, a leadershipului, un model de management instituțional care servește drept inspirație celor care îndrăznesc să-i urmeze la conducerea școlii, un model de management care a trecut proba timpului, fiind confirmat și de succesul proiectelor educaționale demarate.
            În acest moment de durere, colectivul didactic al Școlii Postliceale Sanitare -Liceul ”Radu Miron”, elevii și colaboratorii, exprimă regrete eterne și păstrează o amintire caldă a celui care a fost fondator și directorul școlii noastre, domnul profesor Romel Vicol.

            Remarcabilă personalitate a învățământului vasluian, profesor emerit, director de unitate şcolară de nivel gimnazial, profesional, liceal şi postliceal, ordonator terțiar de credite, expert și metodist în cadrul Direcției Generale de Control, Juridic, Audit a Ministerului Educației și fondator de școală, Romel Vicol, născut în comuna Vutcani, județul Vaslui, la 22 mai 1947, s-a stins din viață astăzi, 21.09.2023.
            A urmat cursurile Institutului Pedagogic Iași –Facultatea de matematică (1966-1970), a dobândit licența în cadrul Universității București – Facultatea de Matematică- Mecanică (1976-1980) și s-a specializat prin studii postuniversitare de Master la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” Iași – CRIAP 2 - Centrul Regional de Instruire in Administrarea Afacerilor Publice si Private (2006-2007).
            Încă de la începuturile carierei în învățământ, calitățile didactice, de lider și foarte bun manager, l-au recomandat și a ocupat funcția de director de școală o vastă perioadă. Experiența excepțională în managementul unității de învățământ preuniversitar de nivel liceal şi profesional a culminat în perioada 1992-2011, când a deținut funcția de director al Liceului ”Ștefan Procopiu” evidențiindu-se printr-o implicare desăvârșită și realizări uriașe la nivel instituțional, maximă seriozitate, exigență în privința calității învățământului și inovație educațională, cu un palmares de neegalat pe plan local, național și european:

 • 21 proiecte în cadrul Programelor finanțate de Comunitatea Europeană “Leonardo da Vinci” şi “Socrates” cu finalități de educație şi formare profesională
 • Certificarea ca “Școală Europeană” pentru a doua oară de către Ministerul Educației şi Cercetării şi Delegația Comisiei Europene
 • Premiul I pe țară pentru derularea de Proiecte în cadrul Programelor Europene de către “Agenția Națională pentru Programe Comunitare”
 • Proiect în cadrul Programului PHARE RO 2004-2006 – Coeziune Economică şi Socială- Componenta învățământ profesional şi tehnic
 • Parteneriate externe realizate cu țări din Europa selectate în concordanță cu domeniile de interes privind elaborarea şi înnoirea curriculum-ului, pregătirea şi calificarea forței de muncă.

            Cu reală gratitudine, un număr impresionant de directori de școală, cadre didactice, îi sunt recunoscători pentru tactul cu care a împărtășit experiența sa didactică, de management educațional și al organizației școlare, în calitate de formator din cadrul SC ”CENTRUL DE FORMARE SI PERFECŢIONARE CONTINUĂ” SRL VASLUI.

            A fost discipolul marelui academician, prof. univ. Radu Miron, care i-a insuflat spiritul științific şi de cercetare în domeniul matematicii și în onoarea căruia, în anul 2011 a fondat Liceul ”Radu Miron” - Școala Postliceală Sanitară. Din dorința de a contribui activ și semnificativ la viața comunității, a implementat noi programe și proiecte europene de tip Erasmus+, formare profesională inițială VET, oferind oportunități diverse tinerilor absolvenți de liceu din comunitatea vasluiană, de la debutul itinerariului de pregătire a calificării și până la inserția pe piața muncii locală sau internațională. Amprenta de fondator și director face ca identitatea Școlii Postliceale ”Radu Miron” să se bucure astăzi de aprecierea maximă a experților ARACIP și o foarte bună vizibilitate în peisajul organizațiilor coordonatoare a programelor Erasmus+.

Întregul colectiv de cadre didactice, elevi și colaboratori ai Școlii Postliceale Sanitare ”Radu Miron” îndreptăm un gând pios, cu apreciere, recunoștință și profunde regrete, către cel care a fost fondator de școală, formator, profesor, excepțional manager educațional, profesionist dedicat, OM MINUNAT, modest, înțelept și cu un suflet uriaș, director, profesor Romel Vicol.

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!
Condoleanțe familiei îndoliate!
Înscrieri an școlar 2022-2023A început etapa de preînscriere a candidaților în vederea participării la examenul / concursul de admitere în anul I la Școala Postliceală Sanitară ”Radu Miron” Vaslui!
Înscrieri și informații suplimentare se pot obține la sediul din str. Mihail Kogălniceanu, nr. 16 (în fața LMK) Vaslui sau
tel. 0735 551 841, e-mail : sc.radumiron2019@yahoo.comDescarcă spot publicitar

Noutăți proiect Erasmus+DISEMINARE PRIMA MOBILITATE

Agenda conferinței de diseminare, comunicat și imagini

Conferința de diseminare a rezultatelor în stagiul VET


Articole în presa locală
Elevii Școlii Sanitare “Radu Miron” se pregătesc în Germania, la Dresda
Veniți din Germania, viitorii asistenți medicali ai școlii „Radu Miron” și-au povestit impresiile
Liceul „Radu Miron” - o instituție care specializează elevi în Germania!
Fluxuri proiect


Prezentare proiect


CALENDAR ȘCOLAR MODIFICAT


Modificarea calendarului scolar conform precizarilor MEC nr 1986/02.04.2021
CALENDARE SCOLARE MODIFICATE


Anul I AMG
Anul II AMG
Anul III AMG
BFK

11 MARTIE 2021 - ZIUA NAȚIONALĂ A MESERIILOR
Comunicat de presă Ministerul Educației
Hotărârea nr. 5 / 5.02.2021


Ordin al ministrului educației și al ministrului sănătății pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2
#ROVACCINARE
Platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19

Etapa a doua a proiectului Erasmus+


Proba limba germană etapa a doua

Proba limba engleză etapa a doua

Proba practică - oral etapa a doua

Proba scrisă etapa a doua

Proba interviu etapa a doua

Comunicat și anunț etapa a doua

Mapa etapa a doua

Articole din presa localăElevii de la LRM, șansa unei pregătiri de top în Germania cu Erasmus+
Liceul „Radu Miron” a așezat Vasluiul pe harta UE #ErasmusDays


Hotărârea nr. 24 a C.J.S.S. Vaslui
Hotărârea nr. 47 a C.J.S.S. Vaslui
Deschidere an școlar 2020-2021

Preînscrieri an școlar 2020-2021        Începând cu data de 11 mai 2020 a început etapa de preînscriere a candidaților în vederea participării la examenul / concursul de admitere în anul I la Școala Postliceală Sanitară ”Radu Miron” Vaslui!
        Pentru participare vă rugăm să accesați și să completați formularul de preînscriere on-line din meniul corespunzător de pe site sau de AICI .
       Vizitați și secțiunea Admitere 2020-2021.ComunicateComunicat nr. 3 / 22.04.2020


        Având în vedere Decretul Prezidențial din 14.04.2020 de prelungire a stării de urgență pe teritoriul României, (Capitolul X, Domeniul educație și cercetare, Art. 77. - Pe durata stării de urgență, se suspendă toate activitățile didactice ce impun prezența fizică a ante-preșcolarilor, preșcolarilor, elevilor și studenților în unitățile și instituțiile de învățământ.) cursurile rămân suspendate până pe data de 15.05.2020.
        Consiliul de Administrație al Școlii Postliceale – Liceul ”Radu Miron” Vaslui a hotărât următorul plan de măsuri:
 1. Elevii vor accesa baza electronică de cursuri on-line conectată la grupurile Facebook a formațiunilor de studiu

 2. Învățarea limbii germane continuă:
  a. Grupul Erasmus +. Profită de această ocazie și accesează platforma OLS. Vor consolida pachetul de lucru: ”Studiu și muncă” - Sănătate - cel puțin până la B1/anul I și B2/anul II. (Cu siguranță, timpul a fost generos pentru progres lingvistic și nivelul B1 ar trebui să fi fost atins).
  b. Alternativă on-line cu adecvarea programului pentru celelalte grupe, la propunerea coordonatorului pentru comisia de limba germană.

 3. Elevii din clasele terminale (anul III AMG și anul III BFK) vor lua legătura cu profesorii pentru a fi coordonați în elaborarea proiectelor pentru examenul de absolvire, prin căi de comunicare on-line: e-mail, Whatsapp, Messenger, Facebook

 4. Plata taxelor de școlarizare pentru lunile martie, aprilie, mai se va realiza odată cu reluarea cursurilor, pentru a nu vă expune contaminării.

 5. Activitatea de lucru cu publicul constă în comunicarea cu elevii, cadrele didactice, ISJ Vaslui, partenerii agenți economici și alte instituții cât și persoane fizice prin:
  - tel. 0735551841, 0745406797
  - e-mail: sc.radumiron2019@yahoo.com | r_vicol@yahoo.com
  - site: www.lrmvs.ro
  - facebook: https://www.facebook.com/postlicealasanitaravaslui/

 6. Respectarea de către elevi și cadre didactice a tuturor indicațiilor și măsurilor de prevenire a infectării cu noul Coronavirus COVID-19, transmise pe toate căile oficiale de comunicare.
        Vă rugăm să înțelegeți că această urgență sanitară impune responsabilitate, implicare și asumare. Din acest motiv, vă rugăm să vă adaptați și să respectați programele propuse, să apelați căile de comunicare enumerate mai sus și să consultați frecvent site-ul și pagina oficială de Facebook a școlii pentru ultimele noutăți.
       Împreună vom reuși!


Conducerea Liceului ”Radu Miron”

Comunicat nr. 2 / 20.03.2020


        Având în vedere Decretul Prezidențial nr.195/16.03.2020, se suspendă cursurile pe o perioadă de 30 zile, în care a fost instituită stare de urgență pe teritoriul României.
        Consiliul de Administrație al Școlii Postliceale – Liceul ”Radu Miron” Vaslui a hotărât următorul plan de măsuri:
 1. Utilizarea unor metode didactice alternative prin care elevii pot accesa baza electronică de cursuri on-line conectată la grupurile Facebook a formațiunilor de studiu

 2. Utilizarea platformelor on-line pentru învățarea limbii germane:

  a. OLS pentru grupul Erasmus + , nivel B1
  b. Alternativă on-line cu adecvarea programului pentru celelalte grupe, la propunerea coordonatorului pentru comisia de limba germană

 3. Elevii din clasele terminale (anul III AMG, III BFK) vor lua legătura cu profesorii pentru a fi coordonați în elaborarea proiectelor pentru examenul de absolvire, prin căi de comunicare on-line: e-mail, Whatsapp, Messenger, Facebook

 4. Activitatea de lucru cu publicul constă în comunicarea cu elevii, cadrele didactice, ISJ Vaslui, partenerii agenți economici și alte instituții cât și persoane fizice prin:
  - tel. 0735551841, 0745406797
  - e-mail: sc.radumiron2019@yahoo.com | r_vicol@yahoo.com
  - site: www.lrmvs.ro
  - facebook: https://www.facebook.com/postlicealasanitaravaslui/

 5. Respectarea de către elevi și cadre didactice a tuturor indicațiilor și măsurilor de prevenire a infectării cu noul Coronavirus COVID-19, transmise pe toate căile oficiale de comunicare.
       Vă rugăm să înțelegeți că această urgență de sănătate publică se schimbă rapid solicitând adaptări în permanență. Din acest motiv, vă rugăm să rămânem în legătură prin căile de comunicare enumerate mai sus și să consultați frecvent site-ul și pagina oficială de facebook a școlii pentru ultimele noutăți.
       Împreună vom reuși!

Conducerea Liceului ”Radu Miron”Comunicat nr. 1 / 16.03.2020


      În conformitate cu prevederile din Hotărârea nr. 6 / 09.03.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, vă aducem la cunoștință faptul că activitatea Liceului ”Radu Miron” Vaslui se va reorganiza astfel:
      - Procesul instructiv-educativ se suspendă până la data de 22 martie cu posibilitate de prelungire
      - Activitatea de lucru cu publicul constă în comunicarea cu elevii, cadrele didactice, ISJ Vaslui, partenerii agenți economici și alte instituții cât și persoane fizice prin:
         - tel. 0735551841, 0745406797
         - e-mail: sc.radumiron2019@yahoo.com | r_vicol@yahoo.com
         - site: www.lrmvs.ro
         - facebook: https://www.facebook.com/postlicealasanitaravaslui/


Conducerea Liceului ”Radu Miron”Oferta Educațională
2020-2021
Despre noi

Săptămâna VET
”NICIUN ASISTENT MEDICAL FĂRĂ LOC DE MUNCĂ”


    Săptămâna 5-9 decembrie este desemnată "Săptămâna Europeană a Competenţelor Profesionale".
    În școala noastră vom desfășura evenimentul sub deviza Săptămâna ”NICIUN ASISTENT MEDICAL FĂRĂ LOC DE MUNCĂ”.

Activităţi Săptămâna VET
"Săptămâna Europeană a Competenţelor Profesionale"


    Săptămâna 5-9 decembrie este desemnată "Săptămâna Europeană a Competenţelor Profesionale".
    Citiţi Programul activităţilor şi detalii suplimentare DE AICI.
    Vizionaţi videoclipurile realizate DE AICI.
    Apelul de acţiune DE AICI.

    Intră pe siteul Proiectului.